Hem » Uncategorized » Raphael Mabo : Att släppa och gå vidare med kärlek

Raphael Mabo : Att släppa och gå vidare med kärlek

Att vara människa innebär ofta utmaningar och en utmaning kan vara den att gå vidare, att släppa taget. Vi vill så gärna att allt ska vara bra, att allt ska fungera, men vi kan inte ändra på någon annan för varje människa har sin resa. Relationer kan komma och gå, människor kommer in i våra liv och ibland blir det för en kort tid ibland för en längre tid. Jag tror att vi alla gör vårt bästa utifrån den medvetenhet vi har, de resurser och den kunskap som vi har tillgängligt i varje nu. När vi tittar bakåt så kan vi se med en annan blick, men i varje stund i nuet så har vi tillgång till det vi har tillgång till. Jag ser varje möte som en gåva, som en hjälp för utveckling, även de som varit smärtsamma. I varje nu expanderar vi våra erfarenheter, vår kunskap, vår livskänsla.

Att släppa taget och gå vidare kan vara smärtsamt, kan vara mindre lätt. Hjärnan kan tänka att det vore det bästa, samtidigt som kroppen känner stress och bindningar och smärtor, sorg, och hjärtat gråter. Som en hjälp för att släppa, lämna, gå vidare efter det som varit, så har jag haft stunder för mig själv som för mig handlat om att försonas i mig själv – göra mig själv fri och jag tror att frigör jag mig så frigör jag även andra för i ett högre perspektiv tror jag på att vi alla hänger ihop.

Jag sitter med mig själv, har vackert och lugnt omkring mig, och tänker – känner Jag hämtar hem allt det som är mitt, allt det som tillhör min personlighet och min fysiska kropp, jag hämtar hem min kraft och mina mentala och känslomässiga trådar och band, jag hämtar hem allt det som är rent och sant och skickar iväg allt det som är annat – skickar iväg till solen för att transformeras. Jag tackar för det jag lärt mig, tackar mig själv och andra som medverkat. Jag låter kärlekens ljus skina och stråla över nuet och alla medverkande och inblandade. Jag önskar det bästa för allas läkning. Må detta ske!”

Jag sitter med detta en stund. Känner igen. Observerar de känslor och tankar som rör sig i min kropp, är ett vittne, bevittnar istället för att gå in i det. Låter det som känns kännas och vara, låter det som tänks tänkas och vara. Det kan hända att jag gör denna övning eller ceremoni flera gånger, om det känns så.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s