Hem » Uncategorized » Raphael Mabo : Vi är alla livet

Raphael Mabo : Vi är alla livet

Min utgångspunkt i livet är att allt är liv. Jag ser livet omkring mig, i grenarna som rörs av vindarna, i bäckens porlande, i snökristaller som knastrar under fötterna. Jag känner livet inuti mig, min andning, min kropps upplevelser, tankar som rör sig i huvudet, känslor. Livet är omkring mig, livet är inuti mig. Det yttre och det inre hänger samman, hör ihop.

När jag ser och möter andra människor så ser jag livet inom dem. Livet vi alla har och är en del av, existensen. Vi har olika utseenden, vi är olika smaker och frukter i livets trädgård, men vi hör samtidigt också ihop. I grund och botten är vi människor lika, vi har samma livskraft, livets essens, inom oss.

Jag förstår inte varför människor vill separera sig, exkludera, se ner på andra. Tonläget skruvas upp, aggressioner ökar på sociala medier och även ute i det fysiska samhället.

Livet andas i mig, jag ser träden, jag hör vindar blåsa, ibland är det sol, ibland regn, snön har kommit och gått. Inom mig finns livet, det rör sig. Jag står upp för kärlek, allas lika värde, allas rätt att finnas. Jag tror på mångkultur. Att vi människor kan förenas oavsett språk, oavsett var vi kommer ifrån, oavsett bakgrund, för vi är i grunden samma, vi är varandra.

Jag tycker om tanken att livet dansar genom oss.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s