Hem » Uncategorized » Raphael Mabo : Att lyssna, leva och vara kärleken nu

Raphael Mabo : Att lyssna, leva och vara kärleken nu

Att lyssna är att leva i verkligheten, att se med ögon på det som finns här och nu, att ta in intrycken och låta det beröra inuti. Att även tillåta att blunda och låta hörsel och dofter nå själen och verkligen känna, det är att leva nu. Att finnas med det som känns, är, upplevs, just nu.

Jag är så tacksam att jag kan höra fåglarnas sång, vilken gåva det är. Att känna dofterna från naturens blommor och fukten från regn. Varje gång en fjäril dansar förbi så blir jag glad. För det har börjat att bli ont om dem.

Kärlek är att plantera och sköta om blommor. Det är livet. Håller vi på att lämna naturen genom internet, virtual reality och elektronisk underhållning? Fröjden att känna bara fötter i gräset är obeskrivligt. Att känna vinden mot kroppen, solen mot pannan och håret blött av regn.

Människan söker härska över naturen, men våra samhällen har byggts utan hänsyn till naturen, Jorden, djuren… Nyheterna fulla av krig och otrevligheter, medan miljöförstöring breder ut sig, klimatförändringar smälter glaciärer och Moder Jord gråter. I samhällsdebatten vill man skuldbelägga människor på flykt undan krig, det är som att mänskligheten är i krig med sig själv och mot naturen.

Så mycket smärta, så mycket sorg, elände och hat i världen.

Andas, känn kroppen, känn livet och känn hjärtat. Andas ner i hjärtat. I hjärtat finns essensen av liv. Stanna med livet, stanna i hjärtat. Kärlek och liv hör ihop. Kärleken ger liv, skapar liv. Kärlek tar inte liv. Kärlek främjar livet.

Vad skulle hända med livet, med världen, med samhället, om vi alla levde från kärlek i hjärtat? En kärlek som främjar liv, allt liv. Inte tar liv.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s